sträckan paris-hamburg

haha jag måste ju bara berätta om vad som hände innan/under sträckan paris-hamburg, vilken vi nattågade.

först var det ett himla sjå med att komma till tåget. vi råkade hamna på centrala paris tågstation, vilket vi efter vi köat läääänge i biljettkön fick reda på var fel tågstation för hamburgtågen. så med vetskapen att vi hade typ 35 minuter på oss att ta oss till en annan tågstation och hitta tåget rusade vi, så snabbt vi kunde med våra enooooorma 100kilosryggor mot tunnelbanorna.

vår obefintliga franska möttes av fransmännens obefintliga engelska, men tillslut hade vi förstått att vi skulle åka med den gröna linjen, så vi kutar ner och hoppar på tunnelbanan som redan står på stationen. (redan här är vi helt sluuuut, och toksvettiga). jag frågar en snubbe om vi är på rätt tåg, för att vara på säkra sidan. han får upprört uttryck i ansiktet, och förklarar att det är vi inte! rätt färg, men denna gick åt fel håll. dörrarna börjar glida igen och han förklarar högt, med fransk brytning, att vi måste "get out get out get out". sen får han peka på trappan vi ska ta för att komma rätt, för då hade dörrarna hunnit stängas. haha, tack för hjälpen kära fransman.

vi rusade upp för trappan, och ner för en annan, precis i tid för tunnelbanan som skulle ta oss till rätt tågstation. (här är vi ännu svettigare än innan, och lätt panikartade).

väl framme är det inte många minuter kvar, och jag kan lova er att paris nord är en stoooooor station där det inte bara går tåg, utan massa tunnelbanor och flyg också om jag inte missminner mej.

men TILLSLUT, efter att ha sprungit runt i vad som kändes som en evighet ser vi avgånstavlan. 2 minuter till avgång. vi börjar ge upp hoppet. sen ser vi att den går från perrong 14, och vi står vid perrong 12! Så vi KUTAR, knuffar folk åt alla håll och kanter (min sovsäck satt inte fast ordentligt, den flög runt lite och knuffade till folk som var ivägen haha).

vi ser tåget, springer fram förbi de vapenbärande vakterna, hoppar på tåget, och en sekund senare tutar det och rullar iväg.

SVETTIGT. Här var vi säkra på att nattens strapatser skulle vara färdiga. OH så fel vi hade. Haha det låter som en deckare eller nåt. Hihi.

Vi vandrar in i en sittkupe, visade sig att sovkupeerna var fullbokade. Efter ett tag lämnar de bonnabrända paret som vi delade kupe kupen, och jag och bex shakade rumpa ala shakira för att fira att vi hann med tåget. sen somnade vi.

vaknade mitt i natten av att 2 snubbar kommer in i tåget. snackar lite, dom är trevliga.

de går och äter, vi somnar igen.

jag vaknar av att sussi nervöst säger: åhnej, han kommer kräkas! vilket mycket riktigt följs av hulkningar och ett alldeles 100procent otrevligt splashande ljud när spyan nådde golvet. Plötsligt luktar hela kupeen väldans äckligt.

Så vi for upp och rusade iväg från spyan. Satte oss i serveringsvagnen, där vi satt i typ 2 timmar och var sugna på te.  Sen kom vi fram till att vi frös lite för mycket, så vi började gå tillbaka i tåget, för att sätta oss i nån korridor eller nåt. Märker halvvägs tillbaks att en dörr inte går att öppna.

Ser orange man som blestrar eller nåt med tåget, och kommer plötsligt att tänka på att halva tåget ska till berlin och halva tåget ska till hamburg. Inser plötsligt att vi kommer hamna i Berlin och vårt bagage i Hamburg om vi inte gör nåt drastiskt. Jobbigt läge. Vi går bakåt i tåget, och hittar efter ett par stressiga sekunder en utgång ur tåget.

Vi springer alltså, utan skor, med sovsäckarna hängande efter oss, utanför tåget för att hamna i rätt del av tåget.

En konduktör står ute i mörkret och skrattar åt oss när vi rusar förbi. Vi känner oss lite konstiga.

Andas ut när vi är i rätt vagn igen. Luktar fortfarande för illa i kupen, så vi sover i ett cykelförvaringsrum istället.

Vilken natt alltså, vilken natt.


Lyssnar på beatles nu, och nu rullade twist and shout igång. Blev sugen på att gapa den, och shaka i mina gummistövlar i den franska solen. "Anytime you wanna twist and shout". Nu, tack!


Kommentarer
Postat av: Mina

åååh härliga äventyr, härliga äventyr ;P trodde inte ni skulle komma hem förän i nästa vecka :O


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback