stjärnelev

Igår och idag har spenderats i sängen, med legolas, aragorn, gimbli och X antal tallrikar med frosties (godaste flingorna härnere). Tony the tiger är min hjälte. Aragorn kommer tvåa.

Pratade lite med mammsen innan, hon berättade att Malte hade varit på utvecklingssamtal i veckan. Fröken hade sagt att han var en "Stjärnelev", hur stolt blir man inte som storasyster då?

Men imorgon blir det tillbaks till verkligen. Verkligheten, som i mitt fall innebär en utflykt till Phiphiöarna. Känns ändå helt okej måste jag säga.

Nu ska jag krypa till kojs, vi hörs!


gethuvudsoppa och en ny keps

halloo!
idag har jag haft utvecklingssamtal med the boss. jag sa igår att man måste ha kaffe och bullar för att det ska bli ett bra möte/samtal, så när jag kom imorse slängde han fram en påse sevenelevenbullar. det är jag som bestämmer helt enkelt haha. gött möte, goa bullar och alltid kul att få höra att man gör ett bra jobb. svåraste frågan är den om nästa säsong, på ett sätt är jag sugen på att åka hit igen, men samtidigt är det så mycket andra saker jag vill se och prova på!

på lunchen tog jag och maxen moppen till wat chalong, de har marknad där för att fira det kinesiska nyåret. de hade lite allt möjligt att erbjuda, massa med läskiga vapen, soppa med massa håriga gethuvuden och annat skumt. köpte en jordgubbsshake och en keps! 

nu är det orchid hela kvällen, det är rätt dött. sitter och pluggar på om jamesbondön (där de filmade mannen med den gyllene pistolen), ska dit på en privattur med en dansk familj imorrn. vi ska även till en muslim fiskeby som är byggd på pålar över havet, till en ö utanför krabi och snorkla och till lite öar utanför phuket och latcha volleyboll och käka lunch. ska bli göööött!

men först ikväll blir det fattys med lite polare. fast jag har haft tokont i magen idag, hoppas det går över! annars kanske den blir glad om den får en enorm tallrik med kött, sås och potatismos. lets hope!

herrå! 

goooodie

Halloj!

Igår när jag kom efter orchid (och fortfarande var lite mobilbitter) möttes jag av Max och två lådor nyinhandlade paddisar (phad thai, kyckling och noooodles). Vi tog med oss maten och gick längst ut på piren där vi satt och käkade medans vi kikade på havet och stjärnorna.

Till saken hör att Max är kung på att äta med pinnar, och ofta försökt lära mig, men jag är alltid alldels för hungrig för att palla trycket. När vi är längst ute på piren, dvs väldigt långt från den kniv&gaffeltäta civilisationen, visar Max, med ett lurigt flin på läpparna, upp två papperstäckta par med pinnar. Inga gafflar. Inga knivar. Inga skedar. Inga möjligheter till fusk. Det var spännande!

Idag har jag haft en day off, sjukt skönt, jag sov till tio och var helt nöjd när jag vaknade. Maxen jobbade tyvärr, roligare att vara ledig när man är tillsammans. Men det var najs på hans lunchrast (när jag nyss vaknat), vi käkade varsin kycklingsallad för att sedan dra vidare mot Swensens, som har världens bästaste glass. Sjukt mycket med, mmm. Jag åt med färska jordgubbar!!

Sen åkte Max tillbaks till Orchid, och jag underhåll mej lite med guran och lite nya winnerbäckackord. Sen kom Kith, och efter att ha skvallrat lite på Happy Days drog vi till Patong!

Vi unnade oss världens skönaste ansiktsbehandling. LYX! De hann med mycket på den där timman, de använde massa kalla handdukar och masserade med, massa varma också, en vattenångefläkt, massa spraygrejer och en himla massa annat.

Efter det kurrade magarna igen, så vi gick för att käka. Men först mötte vi Michelle på stan och Max kom dit på gamla bettan (moppen). Efter middagen blev det lite iskall öl och chips på Kiths balkong, väldans mysigt!

Nu ska det sovas, imorrn blir det PhiPhi med 37 danskar. NOLL svenskar. Borde vara grym på danska efter denna säsongen!

nattti

SNAKE!

Hallåeller!

VARNING! Irritation förekommer i stora doser i texten nedanför, vänd om ifall ni inte vill bli smittade! (Eller fortsätt och skratta åt min miserabla dag)

Måste få uttrycka lite ilska över teknikens under, speciellt i kombination med expiditen på Big C. Min mobil gav upp förra veckan, så jag tog denne med mej och åkte till ett av köpcentrerna i trakten, Big C. Expediten konstaterade att det var min laddare som var paj, och visade en ny som han tyckte jag skulle köpa. Fine, tänkte jag och åkte hem, lyckligt ovetandes om att jag blivit blåååååååst.

Väl hemma är det först och främst ett jätteprojekt att få igång laddaren (som har två typ elektroder som ska sättas mot batteriets plusochminuspoler). Tillslut fick jag och min lite mindre otekniska pojkvän laddaren att fungera. Wiho, tänkte jag, ännu en gång lyckligt ovetandes om vad som komma skulle.

När batteriet skulle tillbaks i telefonen visade det sej att den inte alls hade laddats. Visa och tekniska undertecknade drar då slutsatsen att det är batteriet som är paj, och inte laddaren.

Eftersom det är rätt opraktiskt att inte ha en telefon tvingade jag mig själv till big C idag på lunchrasten. Sitter alltså på Orchid i dykshopen idag. Än så länge har det varit inne EN person på hela dagen, och då har jag suttit här från 8-12 och sedan från 15 tills nu. EN PERSON! Jag får snart socialt bensinstopp! Hur som helst kastade jag mig på moppen, tankade den (vill ju inte få både socialt och vanligt bensinstopp) och körde till köpcentret. Gick fram till samme karl som hjälpte mig sist. Förklarade att det inte funkade och förmodligen var batteriet som var trasigt. - Jodå det såg jag också sist, att det var batteriet som var sönder, kläcker han ur sig. Ursäkta mig, men varför säljer du då en batteriladdare? Är du kocko i kolan eller? Han kunde inte hjälpa mig, envisades med "No can do" när jag ville lämna tillbaks den totalt fantastiskt mycket onödiga nya laddaren han lurat mej till att köpa. Argghhhh

Gick sedan ner till undervåningen där tusen och åter tusen små mobilaffärer trängs. Tog ut batteriet och gick runt till vartenda stånd: "You have batteries like this?". Nope, en timma senare förstod jag att det inte fanns ett endaste samsungbatteri där nere. I min uppgivenhet såg jag ingen annan lösning än att köpa en ny mobil, men jag hade inte tagit med pengar till detta.

Det mina hårt besparade plånboksslantar räckte till var en begagnad Nokia 3310...

MEN!
- Den har ett fint skal, det är klarblått.
- SNAKE II ! Wiho! Jag kommer aldrig mer ha tråkigt i dykshopen!

Klara, en kompis som jobbade i Khao Lak innan, var med på Phiphi igår, och berättade att Timbuktu skulle till Ko Tao i februari! Skulle tydligen vara lite fest där, med massa svenskar och lite konsert också såklart. Lät asnajs! Ska checka med the boss ifall det finns en liten chans att man kan få lite ledigt!

Föresten har jag börjat planera hemkomsten lite, jag ska ha en sjukt stor "Fan vad kul att se er-kväll"! Ska bjussa in lite vänner och en stor fet grill. Ska bli så galet kul att se alla igen!

Toodles!

det är så det ska va

jahaja, ännu en dag på jobbet!
Coral Island med fyra gäster, varav två var tyskar som inte kunde engelska. Tyskarna är en jobbarkompis föräldrar, så de visste redan om allt som skulle hända. Vår kommunikation sträckte sig till hur man sa öl på tyska och svenska. "Öl" betydde tydligen olja på tyska, men de brukade säga att "Bier ist öl" i Tyskland, haha pappa tysk menade att öl smörjer halsen typ. Vi hade rätt kul..  
de andra två var skåningar, göööörsköna! två syskon som var allmänt roliga, vi satt och skrattade hela dagen. eller halva dagen, för vi var ju hemma igen redan vid tre.

hård dag på jobbet. hihi.

efter jobbet har jag vart rätt driftig om jag får säga det själv. gått en långpromenad och tränat lite härhemma. plockat lite med tvätten, donat lite med CVt och plockat lite med guran.

nu ska jag ut och köpa lite mat till mig och max ikväll! han sitter i shopen idag, stackarn!

laters!

Äventyr och funderingar

Hey folks!

Igår hade vi en väldans spännande tur till PhiPhi. Först dog motorn på vägen ut, så vi var tvugna att byta båt. Väl framme och ute i havet tog jag sällskap med en revhaj, big mama revhaj, hon var säkert 1.5 meter. Hon sket fullständigt i mig, men vi simmade bredvid varandra åt samma håll i säkert fyra-fem minuter. Det var lite häftigt!
Sen på Maya Bay träffade jag en gitarrspelande thailändare som jag satt och lirade lite gura med.
Men äventyren slutade inte där - när jag gick en sväng på stranden så var det en karlslok som drog ner sina badbyxor! Stod där och vädrade sig, mitt bland den totala folksvärmen på Maya Bay. Jag vet inte om det var pga chocken över det jag sett eller av nån annan anledning, men strax därefter korvade linsen i mitt öga ihop sig, så jag var tvungen att pilla ut den. Hittade då ett långt ihopskruvat hårstrå som legat under linsen, inte konstigt att det kändes obehagligt i ögat hela dagen! Så det kan gå...

Haha, fick en rätt kul kommentar på förra inlägget av mammsen... Helt rätt mamma!

Sitter i shopen och funderar över vad jag ska plugga. Jag är lite lustig och lättpåverkade, kollade på Scrubs innan och tänkte att läkare nog är kul. Sen läste jag lite i min sjukt bra deckare (Tyskungen, läs den!) och kände att polis lät himla sköj. Hmmm... Får nog köra uteslutningsprincipen istället.

Jag vill INTE bli
- städerska
- mattant
- sopgubbe
- sån som bara sitter framför datorn (ekonom eller nåt sånt)

skönt att kunna utesluta några saker i alla fall...

jag och max pratade lite om jobb igår, och jag sa att jag gärna ville rädda världen via mitt jobb. då tyckte max att jag skulle bli president i USA, men det vore ju taskigt mot Obama nu när han nyss har tillträtt, haha. jag kan bli president i sverige istället, måste bara ändra statsskicket först. ni röstar på mig väl?

herrå!

skidsug i benen!

hellooou!
jag sitter här i shopen och dreglar över folks skidbilder på facebook. blir helt toksugen, och saknar liksom allt som jag kopplar ihop med skidåkning. tänkte bjuda på en liten lista med saker jag saknar:

- familjen och familjen bjärfors, vinnande koncept!
- bussresan ner till alperna, som alltid blir mysig även att den är dryg
- varm oboy i backen, gärna med en ritter sport till
- bastubad på kvällarna
- mest av allt: att susa ner för nypistade backar

är så skidsugen att jag sitter och kollar upp skidlärarjobb till nästa säsong. vore inte helt fel...

min mobil går inte att ladda! vet inte om det är batteriet det är fel på, kan nog vara så med tanke på att den fått ett och annat stänk vatten på/i sig. imorse la den iallafall av, så nu går det inte att ringa mig förrns jag har donat med det. surt!

jag provade para-gliding igår! ni vet, när man åker efter en båt med fallskärm. häääärligt var det! sen drog vi till nattmarknaden och shoppade nya skor till moi, de gamla är lite saggiga nu. det blev ett par jordgubbsformade örhängen med haha. tjejigt värre. "de väcker tjejen i mig", ungefär som Kelloggs Frosties väcker tigern i mig. Hehehe, ordvits!!!

nu ska jag snart gå på lunch, ska moppa hem till Chalong. skönt att komma hem lite!

dinner?

Jag har fått min första middagsinbjudning av en gäst nu i veckan.

Han följde efter mig hela dagen - vart jag än gick.

Innan vi åkte hem frågade han om inte jag kunde komma till hans hotell och äta middag ikväll.

Han heter Harald och är fem år.

Where the ocean meets my hand

Lyssnar numera knappt på nåt annat än Billy the vision and the dancers - så sjukt bra! Where the ocean meets my hand är ett av deras grymma album. Kolla upp dom om ni inte redan har gjort det!

Kom nyss hem från en löparrunda - har börjat köra piren fram och tillbaks ett par gånger ibland, rätt skön runda! Det är kul för det springer så himla mycket folk där, och man ser ju samma människor massor med gånger för alla springer ju ett par gånger fram och tillbaks. (Bör kanske tillägga att piren är ovanligt lång för att vara en pir - tänker man typ piren i färjestaden låter det ju lite fjantigt att springa längs piren haha). Sen ler ju alla thailändare hela tiden, vilket gör att man ler tillbaks automatiskt. Så efter ett par vändor på den tätbefolkade löparpiren har jag nästan mer träningsvärk i smilmusklerna än i benmusklerna (och då har jag betydligt mer vältränade smilmuskler än benmuskler!!).

Igår gick jag, Max och Christoffer på snobbio! Yes man med Jim Carey, sköj film, se den! Lyxbiokonceptet innebär att man först får lite snittar och kakor och en drink innan bion, sen går man in och får en helt sjukt underbart skön stol, som man kan reglera själv så man nästan ligger ner, och ett täcke och massa popcorn och läsk. NAJS! Gött att skämma bort sej lite.

Hm vad har hänt annars? Jag har jobbat en himla massa. Har käkat på favvisstället Fattys (som namnet antyder är portionerna enoooooorma och alldeles tokgoda), hängt med guran och fotbollen på stranden (finfint koncept), och suttit på balkongen med max och druckit vin och käkat middag med efterföljande ost och kex. Där fick ni lite höjdpunkter!

Imorrn ska jag sitta i shopen, så om jag inte självdör av uttråkan kanske jag skriver lite mer då. Ikväll blir det gratisbuffe nere hos mexikanaren! Jag har lärt vår "Hajpådajdu"-tjej att säga "Vaaaad får han för det?" också. Ni vet från Nile City, "vaaaad får han för det?" "Naaaada". Hehehe.

Hepp, nu ska jag in i duschen. Laters!


hålla handen


ban pae



Här badade vi, det var häftigt!

2008

vilket sjukt bra år det har varit!!
igår blev ett grymt avslut på ett väldans bra år.

på dagen var jag ute på vår tur fyra öar, 1/3 av gästerna var guider, så det var slappt =)
sen hoppade jag, max och chefen in i en tuktuk till two chefs i kata, där alla solreseguider och bravoguider väntade.
fyrarätters, otroligt god mat och lite drinkar väntade. lax, hummersoppa, oxfile och halloncheesecake. sjuuuuuuuukt gott. och sällskapet var också väldans bra, jag gillar dem starkt. chefen var väldigt snäll igår, och lovprisade max och mina insatser som guider =)

sen blev det bangla road, fest, fyverkerier, biljard, dart, svenskar och danskar och massa glada och trevliga männiksor överallt.

det blev en lång natt =) som tur var är jag ledig idag, är skönt att kunna bara ta det lugnt.

2009 har höga potential att bli ett toppenår!