Calleth you, cometh I

Så var man äntligen i Skottland igen! Resan gick jättebra, det är lite drygt att åka själv, men jag har hittat trevliga nillepillar att prata med så det har varit okej. Förutom flyget, jag hamnade precis framför ett gäng 15-16-åriga killar som var stört jobbiga, de sparkade på sätet och typ skrek. Då blev jag lite trött, men vad gör man.

Jag är kär!

Igår fikade vi på Starbucks, det var NICE! Deras chai latte går inte av för hackor. Mmmmm... Och på kvällen spelade vi spel, från A-Ö, det var underhållande! Jag kom inte sist. Yeah! Mohahaha Bob är sämst.

Vi kanske går på bio ikväll, de har en av europas största biografer här! Sju våningar, jäääättestort. Vi såg sweeney todd där sist, och nu vill maxen se nån annan läskig film. Vi får se vem som vinner, jag röstar på nån gullig komedi haha... men jag är inte feg! Sådetså!

tooodles!

here comes the sun

oooh, jag har hittat massa mysiga ackord idag! "across the universe", "all my loving", "a little help from my friends", "here comes the sun", "jag ger dig min morgon", "the scientist" och lite mer coldplay. jag kanske är lättroad, men att spela nyhittade låtar är hur kul som helst, I really like. 

blev väckt av snöbollar på rutan imorse. lite snopet, men ganska kul sätt att vakna på faktiskt. det äger väckarklockan. 

åkte in och köpte tågbiljetter idag. när det är fullt på tåget och svårt att få sittplatser, då är det bra att känna hon som jobbar med bokningarna, hihi. imorrn vid 9-tiden, då bär det av!

sen gick jag och mammsen en promenad i stadsparken. det nya museet ser sjukt felplacerat ut, världens topmodernaste klump mitt bland de gammaldagsiga husen. hur som helst var det en mysig promenad, världens memory lane, jag fick hur mycket sommarminnen som helst. "här spelade vi fotboll, här hade vi picknick, där solade vi, där paddlade vi kanot, där fikade vi när vi hade lagt till kanoten, där solade vi när vi skolkade från matten i tvåan...". jag vill ha sommar nu!

sen gick jag och ida på en promenad i lindsdalet. alltid lika trevligt. vi myntade ett nytt uttryck! bara för att vi är bäst.. ni kommer säkert höra det nångång. 

nu är väskan packad och klar! YIHA!  


Skottland, före balen i januari. Imorrn är det dags igen!

Skottland, före balen i januari. Imorrn är det dags igen!

glad påsk!

Tjoo, och glad påsk! : )
Idag ringde klockan tidigt, jag och Mina gjorde världens shoppingtur. Knäckebröd och tuggummi till skottarna, ljus till mammsen och en födelsedagspresent till min favoritskotte! Vi shoppade så mycket att vi inte ens hann med att fika... vilket är sjukt ovanligt! Var rätt roligt, sprang på massa kul folk som jag inte sett på länge.

Sen hade vi påskmiddag med halva tjocka släkten. Jag och min 5-åriga kusin battlade om ifall KFF eller AIK var bäst, haha. Jag vann, yeah! Fast det är kanske inte riktigt okej att vara jättenöjd över det...

Sen när jag var ensam uppe så lät det precis som när en fågel flyger in i fönsterrutan. Jag blev lite nervös, och ännu mer nervös när det lät igen. Och igen. Och igen. Dumma fågelidioter, tänkte jag, innan jag förstod att det var snöbollar. Så jag öppnade balkongdörren, och därute stod allihopa, supernöjda med massa snöbollar i nävarna. Vilka de såklart kastade på mig. Shysst, där stod jag uppe på den snölösa balkongen och kunde inte försvara mig. MODIGT familjen, MODIGT! Jag blev jätteblöt, buhu...

Wi, imorrn ska jag packa! Längtar till på måndag kväll!!

snöoväder

börjar citera jonas: kul att det är snö på påsken, men inte på julafton. - så himla sant, det är helt skevt. bussen kom inte idag, så min pappa fick skjutsa hem jonas. haha, stackars jonas, min pappa kan snacka på rätt rejält.

hursomhelst, idag har vart en bra dag. jag kastade mig ut på i snöovädret på min lilla cykel imorse, och cyklade till anna på andra sidan lindsdal. var jättemysigt att träffa henne och malin igen, vi är rätt dåliga på att hålla kontakten. men det var asnice, allt var som det skulle, hon hade tillochmed ett paket oboy som stod framme haha.

sen kom jonas, med gitarren. vi spelade rätt länge och rätt mycket. efteråt sa mamma att pappa hade frågat vart man stängde av oss. då sa pappa att det sa han inte alls, han frågade bara vart man skruvade ner volymen. hahaha. men vi sjöng väldigt fint, och väldigt synkat faktiskt.

nu har jag precis ställt in en morotskaka i ugnen, ska ner och titta till den tänkte jag.

föresten - världen är så sinnessjukt liten, och ibland tror jag att nån där uppe sitter och skrattar och ordnar ihop massa sjuka slumpar bara för att ha nåt att garva åt.

back in the game

oh dear, det var ju flera månader sen jag skrev! jag är sämst på att hålla igång sånna här saker... fast det är ju rätt kul, så jag försöker lite till.

hm, snabbgenomgång sen sist då (haha fick hämta kalendern, så länge sen var det).

januari
- spanjor-greta hälsade på!
- jag åkte till ulricehamn och provade balklänningar med kusinen
- jag spelade min andra tennisturnering, yeah!!
- ida och jag jobbade som ålderskontrollanter, vuxet som attans
- jag var på bal i glasgow! mycket minnesvärt!

februari
- lina var här en helg, så östgöten fick veta hur vi gör saker i kalmar
- alla hjärtans dag var! väldigt oromantisk dag, kafka-seminarie, opponering och jobb hela kvällen. fast jobbet inkluderade ju vaniljhjärtan, det var väl lite grann romantiskt iallafall
- skidor i österrike en vecka, med underbart väder, finfina backar och roligt sällskap
- linköpingshelg, med balklänningsköp och fikamys

- så, nu är ni ikapp med det mesta. har blivit rätt mycket utgånger detta året också, vilket man kan se på kalmarcity.se ifall man nu måste, haha. usch, pinsamt när man är med nästan varenda fredag och ibland på onsdagarna också!

Men nu har det vart två långa veckor i lugnets tecken. Läkarna snodde min spruckna blindtarm förra tisdagen, varefter jag var tvungen att stanna på sjukan till lördagen. Usch, det är inget man vill komma ihåg. Förutom de morfinfyllda sprutorna med smärtstillande som gjorde att jag såg massa med roliga saker, det var rätt roligt. Jag har sett allt från kineser till snorkråkor som går hand i hand mot solnedgången... Nästan så jag saknar dem lite, men så får man väl inte säga haha.

I alla fall, folk har ringt och hälsat på, så jag har inte totalt socialt dött ut, men det var ändå något speciellt att träffa klasskompisarna i korridoren idag. Jag hälsade på en sväng efter att doktorn tatt ut stygnen innan idag, och gud vad underbart det var att se att allt var som vanligt! Jag blev tokglad och kände mig piggare än nånsin.

Haha, det var ju lite kul hos doktorn föresten, när han frågade om jag hade ont i magen. Jag svarade att det var lugnt, förutom när jag skrattade. Så blev jag lite nervös, och frågade om det var okej att jag skrattade rätt mycket..
Jodå, svarade doktorn, det var inga problem alls. "Puh, vilken tur, då slipper jag byta kompisar", sa jag helt spontant. Haha, det lät ganska charmigt.

Det guttaste är ändå att alla är så himla snälla nu, och hämtar saker åt mig och så. Känner att jag borde ta tillfället i akt och göra massa dumma saker nu när ändå ingen kan vara arg på mig! Eller avslöja lite dumheter jag redan har gjort?! Haha, det gjorde jag igår! Eller jag berättade för HK att jag hade lovat bort henne på dejt för en öl, vilket egentligen är ganska roligt. Shit alltså, de kommande veckorna kan bli sjukt roliga...

Lärare: Emma du har inte gjort det här än.... Emma: AAAAAJ MIN MAAAGE!!! Lärare: Okej, okej, vi tar det senare...

Mohahahhaha!!!! Fick en tokfin dikt av Mina idag föresten, om hur onödigt det är med blindtarmar. Sjukt bra! Fika på spresso bar och lite sympatier från lite blandat folk var också väldigt nice. Skönt att vara back in the game!

Nu är det Glasgow som gäller på måndag, YEAAAY!