all good things

haha, så stor skillnad behöver det faktiskt inte vara mellan att vara i italien och hemma.. chokladen och träningen hänger kvar!

funderade över hur jag skulle lyckas vänja mej av vid chokladätandet. så här har avvänjningen gått. igår: delade på en halv marabou mintkrokant med ida, sen blev det massa chokladtårtor (alltså jag åt inte flera tårtor, men jag smakade flera haha). idag var jag hos mormor och morfar före tennisen, och att gå i deras kök är ungefär som att vara i willy wonkas godisfabrik. seriöst, dom har typ 20 chokladkakor! och dom är öppnade nästan allihop, så ingen skada skedd om man tar en bit.. eller två.. hihi! shit, kommer aldrig komma ur det här träsket :D syynd!!? eller kanske inte, jag är rätt nöjd. 

igår var det badminton, sjukt roligt! vi körde nån rundbadmintonsvariant, så man blev trött också. idag var det först hockey med fotbollspojkarna, så himla najs. speciellt innan matchen kommit igång, när man bara glider runt och tar pucken av varandra. jag är rätt dålig, men det är kul ändå. gutt när man väl lyckas, kiiick! och lite tennis på det.. yeah! snackade med HK idag, vi ska kolla upp Åre på påsklovet! hoppashoppas! 

"So you was just slinking in on a banana shell?" 

12 dagar kvar.

dé é sommar!

hej hopp! är det någon som är sugen på att ha en supertoppenvecka? åk till italien! :) kom hem igårkväll, och fy fasikens vad roligt det har varit. jag och tilde har skrivit lite, här kommer det, enjoy!

Skiddag 1
Lite dimmigt och dant, men underbart att äntligen få stå på ett par skidor igen! Hotellrummet var lite av ett skämt, supermysigt verkligen, men så galet ogenomtänkt! Toaletten var ändå värst, dom hade ställt en jäkla bidé (typ minibadkar) en decimeter framför toastolen, så antingen fick man sitta med fötterna i den där biden, eller uppfinna ett eget kreativt sätt.. det var allafall aldrig tråkigt att gå på toa eller se tilde försöka haha! På kvällen gick vi ut och träffade Rory och Harry, som vi hängde med hela veckan sen, dom var hur goa som helst! Och hela bygden svämmade över av fulla britter (iförsej var R&H också lite småfulla britter, men dom räknas inte dit allafall) som ville bjuda allt och alla på drinkar, men det värsta var italienarna, speciellt en på hotellet, han var jäkligt creepy på något skumt sätt. Haha, Tildes italienare+tittapåtv historia ägde rum, den tål att berättas, fast live för den är svår att förklara här. 2-1 till Emma (i min och Tages oerhört prestigefyllde "knäppa-loss-varandras-pjäxor-tävling")

Skiddag 2
Solen sken och snön var perfekt (lite lite snö utanför pisterna, men i backen var den perfa). Nu började vurporna komma igång, mammas, min och Tildes första. Som en följd av den starka solen blev hela familjen Tajkon (vi och Bäfisarna alltså) röda i ansiktena, tändstickebränna nästa! Inte lite röda heller, britterna kallade oss "lobsters", på den nivån var det haha. Vi såg en jäkla massa brittiska nybörjare den dagen, så fruuuktansvärt roligt, de stog på led, typ 10-15 britter i varje led (det fanns runt 5 led på den öppna ytan jag pratar om) och övade på att GÅ i sidled med skidorna! Och det roliga var att de föll som furor, det var så kul så jag höll på att ramla ur liften! (vi såg allt detta ovanifrån). 

Emma: "Kan jag ha den här rosa tröjan, eller måsta man ha nåt finare på middagen?"
Madde: "Klart du ska ha den, den matchar skitbra med ditt ansikte!"

Emma: "Uuuuh, nice buuurn! ELLER NEJ! Det är ju just det det inte är!" Haha, vi tyckte vi var oerhört fyndiga! 5-3 (till mej såklart, Tage är amatör)


Skiddag 3
Underbart väder igen! Åkte till ett annat system idag, kul med nya backar. Flummade ur totalt i liften, men så blir det ju ibland, så himla kul. Nåt annat som är kul är när folk försöker prata svenska! En asgo kock sa "Titta, titta, titta" när vi sa att vi var från Sverige idag, det lät hur sött som helst! Och så försökte vi lära våra britter lite svenska idag, föreställ dej hur kul det är med en britt som försöker säga "Gaaauuuusshuuud" (gåshud) och "uuuuuööööllll" (öl, hur svårt kan det vara?)! Haha, Harry berättade att han pluggade ekonomi, idrott och "arabics" på universitetet, och klipska Emma börjar göra tant-gympa-rörelser med händerna och frågar varför man pluggar aerobics. Hihi, aerobics och arabiska på engelska låter väldigt likt. Den bjöd jag på! Och jag fick bjuda på att jag hade gått på en Westlife-konsert också, haha fick höra det hela veckan, fy fasen vad vi retades med britterna!
Rory: "Jag gav Harry lite massage innan, han hade ont i axlarna. Men få inte för er något.."
Mm, sen fick vi jordgubbar av Pelle, gott. 9-7 (Nu började man bli lite hispigi liftkön haha, typ trodde att allas mål med sin Italienresa var att knäppa loss mina pjäxor).

Skiddag 4
Inte så mycket sol idag, men backarna var fina. Idag var en jäkligt äventyrlig dag, jag provade att åka snowboard nämnligen! Vi stötte på R&H i backen, och jag fick för mej att låna Rorys bräda. Söte göte, så kul har jag inte haft på länge! Och så många blåmärken har jag inte haft på länge! :) 
Harry: "Do you know the word homosexuals?"
Emma: "Yees, isn´t it when one guy gives massage to another guy?" (se. skiddag 3) 
Efter det hade vi ett säkert kort i alla käft-dueller haha!

Skiddag 5
Bästa skiddagen på veckan! Vi åkte i samma backe som Anja tog guld i förra året, och den var grym! Och superlång, den var hur skön som helst! 

Skiddag 6
Idag åkte vi till Frankrike! Det var kul, dom hade lite mer snö än det var i Italien. Det roligaste var när mamma, Madde och Tilde inte kom ner till liften där vi skulle ses, så jag och pappa fick åka upp i liften för att leta efter dom. Vi såg dom från liften, de hade kört ner i en grop mellan backarna, och plogade sej fram i typ 0.00000001 km/timmen! Hahaha, det såg så sjukt kul ut! När jag skulle visa för Tage hur det såg ut lite senare så gled mina skidor iväg åt varsitt håll, och jag ramlade omkull rätt osmidigt. Det var lite kul, synd att jag mobbade tanterna innan, det fick man ju höra. Puben på kvällen, supertrevligt. "Grown-up-points" har efter denna kvällen glidit in i det brittiska språket :) 

Skiddag 7
Haha idag har varit en redig bråkstakedag. Alla har knäppt upp allas pjäxor, och tävligens slutställning blev typ 2000000000000-10 till mej. Låg och kollade in mina armmuskler när jag vaknade i morse, och jag känner banne mej inte igen dom! Den högra, som jag har bärt skidorna med, ser ut som en riktig biff-arm! Haha, vänstern däremot är som den alltid har varit.. Britterna ville höra lite svensk musik idag, så vi tog med mp3-spelarna. Och ja, utbudet är väl inte sådär galet coolt, men man gör väl det bästa av situationen. "Dé é sommar" med Ronny och Ragge och "Jag diggar dej" med Nicke och Nilla liksom, haha :) "Is this the regular music in Sweden?" haha, nä dom fick lite Winnerbäck också, bara för att vi är så snälla. 

Nu är det dags för frulle! Jag längtar tillbaaaaks. 

  


2 4 6 8 never to late!

tjaaa!
jag vet inte riktigt vad det är, men jag har vart skumt glad ända sen förra veckan! haha, påpekade det på gympan och folket sa att det inte alls var skumt utan att jag alltid var glad, men nu har jag verkligen levt efter ingabekymmerfilosofin, och det är så himla skönt. haha, och folk håller på att kommentera mitt leende stup i kvarten! jättekul att höra att man sprider lite glädje iförsej, men så jäkla särskilt är det väl ändå inte? nej. 


litet engelskalexikon:

Det gick åt skogen = It went to the woods
Tanken slog mej    = The thought hit me
Vad är du för en?    = What are you for one?

ååh imorn är det alla hjärtans dag! vi sålde rosor nere på kåren idag, och herregud vad jag har skvaller nu! så himla kul, har fått namn viskade i örat, på den hemlighetsnivån ligger det! hihi, värsta insideinformation. hade inte imorn varit dränkt i massa prov och möten hade det nog blivit en himla mysig dag, men man gör det bästa av det.

Emma: Vi ska till Italien och åka skidor!
Martin: Kul! Vart i Italien ska ni?
Emma: Sauze Dúlx eller något heter det..
Martin: Jomen det har jag nog hört talas om!
Emma: Hihi, Italien eller Sauze?

hihihi, jag är så himla rolig ibland..

nä nu ska jag kila ner och käka bananochchokladpaj, mm, mamma har haft ett gäng jobbarkompisar här så hela nedervåningen är helt överfull av godis och pajer och gud vet allt!


sandning, kvinnligt eller manligt?


idag hade jag och mamma en intressant konversation. det var nämnligen vårt hus tur att sanda på området, och pappa var inte hemma. hm, varken mammsen eller jag hade en aning om vad som skulle hända, oerhört spännande. på med långisarna och ut i den kilometerhöga snön.

väl ute i förrådet möttes vi av en stor klumpig jävla manick som vi tydligen skulle släpa runt området. resten av förrådet var fyllt av grus och en liten spade.

VIKTIG information är att vägarna runt vårt lilla område inte var plogade, vilket innebar att det blev fruktansvärt tugnt. och svettigt. och hårt.

men som dom riktiga kvinnorna vi är klarade vi det. och in kom vi, nöjda och blöta (obligatoriska snöbollskriget.. mamma som började, vilket hon ångrade senare MOHAH!)

samtal ute i sandningsförrådet mellan mej och mammsen:
emma: jag ska banne mej lära mej att göra sånna här saker själv, jag ska aldrig bli beroende av nån karlslok som ska sköta alla sånna här "karlsysslor".
mamma (till saken hör att jag är lite smått usel på att hjälpa till med hushållssysslor hemma): okej, det är ju bra. men du kanske skulle behöva en karl som kunde sköta "kvinnosysslorna". 

hihi, det var rätt kul tyckte vi. huvudet på spiken liksom.

bussen hade föresten fastnat i läckerby imorse, hm. hittade en okänd men trevlig tant på parkeringen som skulle in till stan, lucky me! helt sjukt är det, folk är så galet trevliga.

jag vill jobba på UD när jag blir stor! gutt, skönt att veta när folk frågar nästa gång.

simhallen idag. det är så galet härligt!! ska börja simma oftare, det äger. fresten, på tal om simning sprang jag på en kompis till familjen som jobbar som journalist i skolentren igår. snopet! hon skulle intervjua den kända simmerskan (pinsamt, kommer inte på vad hon heter, jag och namn liksom..). jag tyckte att hon kunde intervjua mej istället, jag spelar ju tennis och lagfotboll ju, men hon trodde inte på den iden. konstigt. hihi.

nice nice nice.

i don´t want to miss a thing

i fredags gick tåget till malmö, wiho! fredagseftermiddagen spenderades i malmö city (höhö), där vi sprang runt med våra tunga väskor i ösregnet haha. vi bodde hos hennes släktingar, och gud vad dom var härliga! döttrarna var hur söta som helst, vi var lite idoler =) på lördagen blev det shopping utan tunga extraväskor, och tur var väl det, för vi shoppade en del. vi var lite tjejiga, var helt saliga efter shoppingturen. bio på kvällen, skräckis sa therese, men det var det banne mej inte, den var mest rolig. fast jag gömde mej bakom sjalen allafall, för jag trodde ju att den skulle vara läskig, och man vill ju inte riskera nåt.. helgen var helt toppen!

idag hade vi samlevnadsdag, det var lite intressant. "Oralsex är vanligt. Analsex är ovanligt.", stod det på overheadpappret kuratorn la på. Det, och lite statistik. Det tyckte jag var lite roligt, ungefär så lärorikt började dagen =)

jiha tack jimmy, finfina låtar!

under föreläsningen idag. gubben pratade om att man ofta kallade båtar för hon ("lätt att styra").
bex: men Titanic har ju inget tjejnamn!
emma (försöker lyssna på föreläsningen, men vill inte dissa bex helt och hållet): nähä.. vad hette den då?

hejrå. och grattis anton 18 idag, coolt!

här kommer våren

snön har börjat smälta, och för att citera winnerbäck, "det luktar som vår". faktiskt, idag har det vart rätt varmt och skönt ute! synd på snön som bara smälter och blir slask, men det känns ändå rätt shysst med vår måste jag säga, saknar solen lite.

mm, vi åt våfflor idag, så himla gott. när jag flyttar hemifrån ska jag laga våfflor varje dag. mmmm.

klockan 19.54 ungefär blev jag lite överrumplad. pappa gastade att vi skulle släcka hela huset! hm, tänkte jag och undrade vad han ville med sitt liv. men eftersom att pappa är the big boss var det bara att gilla läget och följa hans exempel och släcka varenda liten elkrävande mackanick i hela huset. när det var klart kunde pappa förklara att det var nån slags manifestation, och att typ hela världen skulle stänga av all elekricitet då. coolt, tyckte jag. men efter att ha slängt en blick ut genom fönstret förstod jag att så inte var fallet. hela gatan lyste som vanligt, förutom hos grannen. han stod också i fönstret, vi vinkade lite förstående till varandra. det var lite roligt.

tchatchatchatchaKERSTIN! (internhumor)