Kon-Tiki

Toodles!

Iförrgårkväll skakade jag och Max hand om en sak. En tävling. På grund av dålig ekonomi och förmodligen tiotusen tandtroll pågång skulle vi köra ett gotteuppehåll i en vecka. Jag insåg direkt att vi skulle behöva en FET morot för att klara detta. Vi enades om det mest lockande av de alla - en banana split. Alltså - ifall en av oss torskade skulle torskaren vara tvungen att bjuda den stabila självkontrollerande vinnaren på en underbart god banana split. 

Dealen skulle börja gälla dagen efter, alltså igår. Självklart köpte vi mer godis än vanligt iförrgårkväll, för att liksom bunkra lite. 

HELT på det säkra med att jag ska vinna det här åker jag till jobbet. Klockan 10.27 kommer min jobbarkompis Sören in. Han är jääätteglad, och viftar med ett kexpaket. "Jag har hittat Oreoskex med jordnötssmak!" säger han och trycker in ett kex i min mun. Jag, som helt och hållet har glömt tävlingen, mumsar på. (SJUKT goda, för övrigt). 

Sen, ungefär vid 10.29 går det upp ett litet ljus långt bak i mitt huvud. Inser ni att jag inte ens klarade en förmiddag? 

Men jag fortsätter min gottefria vecka, så gott det går. Men nu är det ju ingen tävling längre, så jag är inte lika petnogrann... (som jag var de ca tre timmarna som tävlingen hann hålla på). 

Igår lunchade jag med Kith och en amerikansk thaiboxare. Han berättade att yoga och thaiboxning var sammankopplade, så han tränar alltså yoga. Coolt tycker jag. Sen tog jag en kaffe med Maja, innan det var dags att ge sej tillbaks till jobbet. 

Efter solresors välkomstmöte och en sväng förbi doktorn var det gratisbuffe hos mexikanaren nedanför där vi bor. Jag träffade en svensk och en norska innan idag, som kom förbi, så vi käkade middag ihop. Det var mysigt :) Sen kom the gang från Happy Days, så vi blev massor med folk. Och sen droppade Emma från Solresor in med. Det var en jättemysig kväll!

Nu är det shopen igen. Min vattenflaska läckte när jag körde hit, så allt i väskan blev dyblött. Sånt blir jag trött på... Men jag har sålt ett snorkelkit och en fishslate idag och klockan är inte ens lunch. Får tänka på det istället för på mina genomvåta mopedlånbevis, "snabba cash"boken & min kamera (bara fodralet som var blött, phu). 

Tjingelong!
   

this piece of poetry is ment to do harm

This piece of poetry is ment to do harm spelas just nu i min lilla dykshop. Ganska lågt, för att inte skrämma iväg äldre människor. Jag kan inte hjälpa att jag shakar lite med huvudet, men försöker att inte digga med för mycket, det skulle ju inte se så proffesionellt ut, hehe.

Jag har gjort det - igen - skickat lite söta jag jag saknar er sms. MEN! Jag glömde tiden - igen! Haha, det spelar ingen roll hur söta sms:en är, får man dom vid fem på morgonen så blir man inte glad i alla fall. Sooooorrry...

Åååh det kommer in massa folk och pratar dykutfärder hela tiden. Jag vill jag vill jag vill! Var länge sen jag dök nu, jobbar ju six days a week. (börjar nu nynna på the sounds seven days a week). Är sugen på shark point, så jag rekommenderar alla att åka då.. Gärna nästa fredag, då är fiskarna extra fina, korallerna lyser extra starkt och maten är extra nice! (plus att jag är ledig och har förhoppningsvis ett läkt ben så jag kanske kan hänka på).

Om en halvtimma är det lunchdags. Jag vill ha trerätters! Nu är jag ju helt lunchbortskämd. Haha.

Tuuuuudelido!


two chefs

hej hopp!
jag måste bara berätta om min lunch idag!
jag jobbar i shopen idag igen (kommer göra det varje dag tills foten läker och jag kan vara i vattnet igen). bestämde att jag skulle käka lunch med lite solresor-guider på two chefs.

vägen dit var ett äventyr bara det.
annie: hittar du till two chefs?
emma säger: jaa det är lugnt
emma tänker: jaaa det har jag ju kört förbi! fast just det, då var jag ju vilse. har ingen aning om vart det ligger, men det kan väl inte vara så svårt.

ni kan ju tänka er hur det gick för stackars mig med 0.00000000000000000000 lokalsinne. efter att ha frågat ungefär hundra personer om vägen, backat tillbaks sisådär tjugo gånger kanske lyckades jag till slut hitta rätt! synd bara att jag kört runt så mycket att jag har noll referens till vart det ligger, så jag lär ju köra vilse nästa gång vi ska äta där igen haha.

men det jag egentligen ville skriva om var maten!
HELT OTROLIGT!
solreseguiderna har dessutom förmånen att luncha där gratis, och idag lyckades jag passera som en solreseguide - vilket innebar att jag fick välja VAD JAG VILLE från menyn! Jag var i extas, där satt jag på världens finaste restaurang (alla, verkligen alla, har rekommenderat den). Jag får lyckopirr i magen bara jag tänker på det.

Så det blev en trerätterslunch idag, såklart. =)

Lökochbacon soppa med vitlöksbröd till förätt smakade lovely!
Stekt biff med pepparsås och potatisgratäng var heeeelt fantastiskt gott.
MARÄNGSWIESSE (någon som vet hur det stavas?) till efterrätt, jag hittar inga ord som beskriver hur bra det var!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, är väl det närmaste jag kan komma!

Som sagt, nöjd tjej är vad jag är. Haha, jag är så lätt! God mat = glad Emma.

Sen är det ju alltid superbäst om man äter godast mat med trevligt sällskap med, och det hade jag ju det med! Emma och Annie heter dagens lunchsällskap, supersköna tjejor!

Mohahhaa Max kommer bli så himla avundsjuk på marängswiessen.. =)

Idag har jag pimpat shopen lite. Satt upp lite prislappar och bytt plats på lite saker så det ser fint ut. Mycket nöjd.

Fick ett bra mail av min kusin igår. Hon skrev att hon skulle skicka choklad... NICE!

Toodelloooo


shopen, brännmärke, phiphi och pippi

toodelloo vänner och bekanta! ledsen att det var så länge sen jag skrev, men det var först nu som andan föll på. hm, tre veckor sen, det har hänt lite sen dess!

först och främst - vi har flyttat! bor nu närmre chalong pier, i ett rum över en mexikansk restaurang. shysst rum med internet på rummet, fet balkong och städning twice a week. absolut okej! känns mysigt att komma hem liksom. vill nån ha adressen så är det bara att fråga, kort uppskattas alltid =)

så numera bor vi ungefär en minut ifrån både jobbet och bästa stammishaket happy days, vilket är verkligen nice. från och med i torsdags har vi hyrt en gammal skruttmoppe med, så nu kan vi ta oss vart vi vill, när vi vill! skönt (och billigt) att slippa dona med buss och tuktuk..

lite läbbigt ibland dock, jag har dratt på mig en "thai tatoo" som alla kallar det här nere. råkade bränna mej på avgasröret, blev ett rätt fult brännmärke. som råkade bli infekterat så jag fick ett tiodagars badförbud.. är inne på dag fyra nu, jag överlever. fast det är lite trist, får göra massa översättningar och shopenarbete när jag inte kan hänga med ut i solen på utfärderna. that's life!

när max kom hem till vårt rum för några dagar sen så låg det en full amerikanare i vår säng. det visade sig att tjejen i receptionen hade släppt in honom i fel rum, han skulle till några polare i rummet bredvid. max blev rätt pissed (tur att det inte var jag som kom hem, jag hade blitt räääääääädd). vår landlord har ursäktat sig massor, och snart ska vi ner och få massa gratismat och grejer! yeeah, passar budgeten bra haha!

hm, jag har nog inte skrivit så mkt om utfärderna? nu är det mesta i full gång. phiphi är kul, dit åker vi två gånger i veckan. det är så mysigt när de som åker med oss är så härliga! det gillar vi.. om nån kommer ner får ni hänga med ut och känna på mysig stämning!

igår jobbade vi eftermiddagen i shopen i karon, sen drog vi hem till lite solreseguider. biljard och lite allmänt häng var himlans trevligt. antibiotikaemma fick köra hem igårkväll... =)

jag sitter i shopen nu, och det är rätt lugnt (lööögn! det är toklugnt, sjukt lugnt, det finns inget ord som beskriver hur lugnt det är. folk ligger väl och sover eller är ute på stranden eller nåt, ingen som är dykellersnorkelshopingsugen iallafall..). fast jag är rätt nöjd just nu, har med mig en liten påse med turkisk peppar och en påse oboypulver. turkiska pepparn fick vi iförrgår av en rolig göteborgare som nyss kommit, han hamnade definitivt på både min och max topplista! (vi är lite lättköpta, så fort det kommer till godis så är vi sålda haha). tänkte fråga damen i den snobbiga kaffeshopen bredvid om lite varmt vatten sen, haha.

jag och max fick varsin glass av chefen för några dagar sen, och det var så kul för båda två blev så jävla glada! =) sådär genuint glad som barn blir av glass.. hihi, tjockisar är vad vi är!

i fredags var jag på hundspa! det ni!! en kompis skulle lämna sin hund, och jag var ledig så jag hänkade på. fasen vad söta hundar är när de är nyduschade, borstade och klippta! sura är de också, verkar inte tycka om tvättningen sådär tokmycket, haha..

alla som har hört mej snacka om ekelundsjobbsbetalaraldrigminlönaffären - jag ska få mina pengar den 25:e! det var banne mej på tiden... men gutt gutt gutt!

ahjusst det, jag måste ju förklara varför det står pippi i min rubrik också! vi gafflade lite med pers mamma, och hon har en restaurang i kata, där de har ett barnrum med hela astridlingrenboxen. max och jag blev lite sugna på att åka dit (okej, mycket), bara för att sitta där och kika på emil och pippi. max nämnde speciellt pippi på de sju haven. bäst flickvän som jag är (och lite olaglig) så såg jag till att den fanns på min dator dagen efter, vilket resulterade i en glad pojkvän (speciellt eftersom att jag köpt lite kitkat som vi smaskade på till filmen). jag tyckte jag var lite fyndig som skrev phihpi och pippi bredvid varandra.. de uttalas ju likadant! fyndighetspoäng? jag kan väl få ett halvt iallafall?

jag kanske skriver mer senare, det var ett rätt bra sätt att få tiden att gå! fast jag har ju mina turkiska peppar, så jag ska nog klara mig... =) längtar efter post från mammsen, hon har lovat mej ahlgrens bilar! mmmmmmmmmm

haha, göteborgaren med godiset försökte få med oss på "fläsk och löksåsbuffe" idag. what? löksåsbuffe?? hur många löksåsar kan det finnas liksom? okej, här har vi (från höger) löksås med persilja, följt av löksås med dill, bredvid dillen har vi löksås med stora ringar i... nej för bövelen, ska det vara buffe ska det vara mer än bara fläsk och löksås, och därmed basta!

vi käkade gratisbuffe i fredags och i torsdags. i torsdags hos restaurangen där vi bor, och i fredags på happy days. happy days är bäst! speciellt eftersom att jag är bäst på att hamna först i kön.. inget stoppar en hungrig emma när massa godluktande mat ställs fram!

ta hand om er nu, jag bryr mig om er! KRAM!!