ojoj!

jag sitter på kontoret och väntar på att ta emot bokningar. (alltså tills telefonen ringer: sitter och snokar på facebook och skriver ut lite ackord som jag ska prova ikväll). av någon anledning började jag kolla runt på lite laga-mat-sidor, och jag har nog aldrig varit såhär sugen på att laga mat! hittade massa mat som jag verkligen verkligen skulle vilja ställa mig och laga. det suger att inte ha kök ibland. jag vill göra scones!

anyway, jag får väl gå och käka på nån mysig restaurang idag istället. (jag får ingen sympati från er hemifrån va? haha).

imorgon är det nyår. NAJS! hoppas ni får en kul kväll imorrn, och ett sjukt bra 2009!

glädjeskutt

haj på daj du!
den meningen har vi lärt en thailändska nere i vår restaurang säga. det är så himla roligt, hon säger det jämt när hon ser oss =) och på värsta dialekten, det låter så himla sött! de är väldigt mysiga, de där tjejorna!

igår var en bra dag. först var jag ute på phiphiöarna med massa mysiga gäster (varav en hade med sej en filmkamera och ville få med AAALLLLLLT den supervisa och allmänbildade guiden sa. seriöst - jag hann knappt öppna munnen innan jag hade en kamera uppkörd i ansiktet! lite konstigt, hoppas jag sa bra grejer haha). det är så kul att åka till phiphi för alla gästerna är alltid så himla nöjda! de tar i hand och tackar och verkar väldans nöjda. igår blev jag bjuden på en glass av en svensk familj, de hamnade på min topplista diirekt. smart drag av dem, sådär i början på dagen! =)

sen när jag var tillbaks på kontoret fick jag först mina dykbevis - både advanced, rescue och EFR. så nu är min plånbok en riktig knubbis, med alla nya kort =) vid det överlämnandet utfördes glädjedans nummer ett.

sen ringde therese och kollade om hon och per kunde komma över på kvällen och käka lite middag och lämna lingonsylt och julskum. där utfördes glädjedans nummer två. (de kom förövrigt på kvällen, det var väldans mysigt, restaurangbesök och så där, kul att se dem igen!

det var en najs dag, fast max var sjuk så det var lite tråkigt. han är dålig idag också =( men nu har han fått en banana split a la mästerkocken emma, så han är lite gladare iallafall =)

laters!


Annandag jul!

Hey you, och god jul i efterskott!

Vi hade ingen vit jul iår, förutom sanden som faktiskt är rätt vit. Själva julaftonsdagen spenderades med våran 4-islands-tur, som blev väldans mysig. Många barn med, som sjöng jullåtar på min begäran =) Max och jag hade på oss tomteluvor nästan hela dagen (vaaaaaarmt), tills hans försvann i vattnet när vi snorklade. Ett litet kinesbarn hittade den och blev jätteglatt, så han fick behålla den.

På kvällen åkte vi hem till Maja och Carlos och käkade hemmalagat julbord (Carlos är kock, det märktes! Oh mama vad gott det var!). Så vi blev bjudna på köttbullar, potatisgratäng, korv, skinka, potatisgratäng, bröd, lax och allt man kan tänka sej. Lite öl och vin också, och ris ala malta, paj och fruktsallad. Oh mama, jag är fortfarande mätt haha! Alla hade köpt varsitt paket (vi var elva pers), så körde vi en mysig liten presentlek. Sen var folket rätt trötta, alla hade ju jobbat och skulle jobba dagen efter typ, så det blev ingen toksen kväll. Väl hemma ringde jag till familjen och släkten och Ida och godjulpratade lite. Då fick jag ett hemlängtanstick.

Igår var jag på Coral Island med en svensk familj, väldigt lugnt och mysigt. Träffade lite svenska backpackers som jag spelade kort med när mina gäster låg och vilade i solen. Sånt är kul tycker jag =)

Idag är det shopen som gäller. Kom nyss tillbaks, jag Max och Grim har vart och käkat lunch-pizza. Mmmmmm. Grim åker hem idag, det är lite trist tycker jag, så det blev en typ hejdå-pizza.

Hahaha, chefen ringde nyss, och han ska alltid hålla på och fjanta sig när han ringer. Nu hörde jag inte ett duuuugg av vad han sa (han är dansk, så det händer ibland). Så jag förklarade att hans danska var så grötig att jag inte hörde. "Men jag pratade ju tyska", svarade han. Haha, rätt dålig tyska om jag hörde att det var han och påpekade hans dåliga danska =)

Tjingeling!

have yourself a merry little Christmas

Jag fick en påse saker av mamma idag, som innehöll bla lite ahlgrens bilar som såg ut som julgranar. Vi (jag, Max, Grim, Grims pappa och syster, chefen och Ao) delade på dem, och blev sådär glada som man bara kan bli när man får godis hemifrån. Tack mamma, du är underbar!

Idag var det PhiPhi (känns som att jag bara skriver om phiphi hela tiden haha), med massa svenskar. Det var supermysigt! Haha, en liten kille sa en söt sak. "Jag tror samma sak som du", sa han när jag förklarade vad jag trodde att en röd knapp på båten betydde. Då kände jag mig väldigt vis!

Igår var vi lediga. Då sov vi länge, sen åkte vi till Phukets akvarium. Det var läckert! Rockor har jättesöta munnar, bara så ni vet. =) Inte lika coolt att se djur i glasmontrar, men rätt intressant att läsa lite mer om våra jobbarkompisar! Sen käkade vi middag vid en viewpoint som är superfin, Promtep Cape heter den.

I lördags var det en mysig dag! Efter jobbet kom Sara, Tony, Christoffer och en kompis till dem hit. Vi käkade lite pizza (underbart god gyrospizza med vitlökssås som är lovely), och sen satt vi hela kvällen på balkongen med lite öl och en gitarr. Allsång har hög mysfaktor!

Och imorgon är det julafton! Åh så mysigt! Fast jag kommer nog sakna hemmet, första julen hemifrån liksom. Men vi ska äta hemmalagat julbord på kvällen, det ser jag fram emot! Mmmm.

Allihop..... GOD JUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


vendelay

hey!
jag sprang på lite gamla staggnister på maya bay idag, det var askul! =) liten värld liksom!

supernajs, jag gillar våra phiphiturer, de blir alltid mysiga!

igår var vi lediga, så vi hängde med grim och hans jättefamilj som hade hyrt en longtailbåt till en strand som hette New beach. Superbra dag med fotboll, snorkling, sol och bad och god mat (haha låter som en vanlig arbetsdag för oss, men det är ändå skönt att inte ha ansvar för massa andra). Sen på kvällen käkade vi middag på en kanonrestaurang med det passande namnet Fatty (portionerna var enorma! blir man stammis där kommer man garanterat enda up som en fatty haha).

i lördags åkte jag och max och sara till nattmarknaden utanför phuket town. hög shoppingvarning där! massor och åter massor med jättefina kläder (sjukt mycket fula kläder också iförsej). shoppade lite, men var ganska bra på min budgethållning. yeah!

nu ska vi ut på äventyr! KRAM!

oh what a day!

igår var en sån himlans bra dag =)
först åkte vi på test-tur till racha yai, vi kommer köra snorkelturer dit såsmåningom. så jag, max och några kompisar som jobbar för solresor åkte dit, och var liksom bara gäster. sjukt fin ö - supersoft mysig tur!

sen när vi kom hem hade vi fått en grym överraskning - brev från max mamma karin som innehöll..... trumvirvel..................

PEPPARKAKSDEG! 
OCH TVÅ MARABOUCHOKLADER!

allt fick stå med versaler, för det är så sjukt bra. vi kör hårdransonering på varorna =)

efter att vi dansat glädjedansen i säkert en halvtimma (seriöst alltså, det var äkta lycka!! lukten av pepparkaksdeg liksom!) så drog vi till en markand och shoppade varsin sarong/strandduk. 20 spänn, lätt värt.

sen ringde chefen och kallade in mig på ett välkomstmöte, lite sådär akut, skulle tydligen komma maaaaaaassa folk. blev även lite smickrad, solresors chef i phuket var med på förra välkomstmötet, och tyckte att jag berättade jättebra, så därför ville han att jag skulle åka dit igår igen =)

efter mötet tände vi två ljus, satte oss på balkongen och tittade på sunes jul och åt pepparkaksdeg. det var jääättemörkt ute, och väldigt mysigt. närmare julstämning än sådär kommer man nog inte här nere!

sen på kvällen käkade vi gratisbuffe nere hos mexikanarn. sara kom och hälsade på, det var kul! vi spelade plump sen, max förlorade. mohaha. föresten kastade vi gris på racha yai, och då blev max gris. MOHAH! förnedring!!!

wiho, nu har grim kommit hit! han och max ligger på stranden i detta nu, jag är en smula avis. men ikväll ska han komma hem till oss och det ska bli kanonkul! =) vi ska få PEPPARKAKOR!

men först ska jag sälja tusen utfärder här i shopen. see you!

hajaaar!

igår såg vi hur mycket hajar som helst!
blacktip reefsharks, ser ut ungefär som vithajar fast några size mindre.
verkligen läckert, speciellt en som simmade runt oss rätt länge! ska lägga upp en bild på hajarna sen =)
såg massor med kul igår; jätteräka, massa krokodilfisk, boxfish, cornetfiskar, blåsfiskar, nemo och konstiga muränor. förutom hajarna då, som tog hem priset som snorkelturens häftigaste!

på kvällen igår åkte jag och max till en enorm mataffär och shoppade lite. vi köpte bla en röd plastljushållare (fruktansvärt ful, men den enda vår budget räckte till. kostade typ 5 spänn). ljushållaren hade plats för fem värmeljus, men vi har tagit bort den ena så nu har vi en perfeekt adventsljusstake! =) köpte badmintonrack också, najs att lira lite på vår lilla bakgård!

nu vill jag att klockan ska bli tolv så jag kan gå på lunch. ska ner på stranden med lite vänner, luncha och lira lite volleyboll under rasten! =) det är gött.

tooodles!

latest happenings!

hej hopp!
i lördags åkte vi till phiphi, det var kanoners. fint väder tills på eftermiddagen - när vi åkte hem med speedbåten regnade det horisontellt! helt galet! det var molto revhajar! blacktip reefsharks, de ser ut ungefär som vithajar, så risken är att man blir lite nervös när man ser en sån komma simmande mot en, hihi. maffiga djur!
sen käkade vi middag på two chefs med lite guidekompisar, såååå underbart gott. jag, max och emma delade på två marängswissar till efterätt, mmm...
sen på kvällen så blev det utgång i patong med nästan hela solresegänget, sjukt kul! träffade en gammal staggnist på grabbarna grus, det var konstigt. världen är inte så stor! (till annie: det var en kompis till pontus! kommer inte ihåg vad han heter, men de hängde rätt mycekt på stagg om jag inte missminner mig!).

sen igår åkte vi till coral island! naaajs snorkling, såg lite blåsfisk och en muräna! det var coolt! har även noterat att sjöborrar faktiskt har rätt fina rumpor, typ en röd plupp med lite blåa pluppar runt. bara så ni vet! =) thaiarna käkar föresten sjöborrar, det är lite märkligt. men å andra sidan äter de ju allting...

idag har jag suttit i shopen och snackat lite dykning på solresors välkomstmöte. gick skitbra på mötet, 100% av gästerna bokade resor, wiho! var iförsej bara sex pers, men fortfarande shysst statistik ;)

nu ska jag snart krypa ner, blir en lång dag imorgon.. Nighty!!

racha noi

toodels!

igår hade jag och max en ledig dag, så vi drog ut till racha noi och dök! superkul, jag hade inte dykt på flera veckor så det var verkligen dags =) vi såg inget superhäftigt, inga mantor eller hajar, men lite smått och gott. vi hoppade i vattnet från båtens soldäck, det var suuuperskön känsla!

idag delar jag och max på orchid, shopen alltså, och så fyller kungen år idag. han fyller 81, gammal farbror det där.

så jag hade sovmorgon imorse, när max satt här i shopen. skööönt! gjorde mej lite havregrynsgröt med banan och havremjölk (komjölk finns inte mycket av här) och åt på balkongen. sen tog jag en barfota strandpromenad. vi bor en minut från havet (dock inget bra badvatten, för mycket båtar), så det går fort att ta sej dit. sen får man sicksacka mellan båtarnas ankringslinor, men det gör ingenting. med håkan i öronen gick jag, utan att vara påväg nån speciell stanns. såg en och annan annanas på stranden, lite bananer hade ramlat ner också. lugnt och skönt, saknar att bara gå, saknar att bara gå med Ida. åååh.

bye!


back in the water

toodles!
nu får jag äntligen bada igen! :D
så igår var vi på phiphi, och idag har jag varit på coral island. strålande sol båda dagarna, mycket bra.
imorgon är vi förmodligen lediga, isånnafall ska jag och max ut och dyka på racha noi. hoooooppas!!

vi har storhandlat förresten!
så nu har vi:
vattenkokare
havregryn (gröööt)
salt (grööööt)
koppar
bestick
tallrikar
diskbalja, borste, diskmedel
jordnötssmör (lovely! köpte baguette igår och käkade med jordnötssmöret. helt otroligt najs!)
brödkniv
värmeljus
tändstickor

så nu har vi utökat hemmet med rätt mycket. najs att kunna göra frulle hemma :) satt på balkongen imorse och åt, det var mysigt.

igår gick vi på bio, twilight, den nya vampyrfilmen. absolut sevärd! jag vet inte om jag redan skrivit det, men innan filmena börjar här så ställer man sig upp och tittar på ett litet klipp om kungen, för att hedra honom. på fredag fyller han år, och han är rejält gammal, och då blir det mycket jolabandola här borta!

hoppas allt är finemang imorrn, nu ska vi kila och äta! kram