lite sol är aldrig fel

jag var på stagg i fredags, och fick lite intro till kurserna jag ska läsa upp. gosh, det verkar bli en del alltså. men det är bara att tuta och köra, har gjort en historiauppgift och lite matte idag, och det funkar rätt bra =) satt ute i solen och räknade, varefter jag hade lite idrott (typ) när jag gick hem till hanna och lånade hennes miniräknare. jag var en sån där tattig en som aldrig köpte nån miniräknare på gymnasiet, trots att jag läste till matte c haha.

så nu har jag ett schema igen, typ tio lektioner de två kommande veckorna. sen, om allt går som planerat, drar vi till Thailand! det är lite don med visum och sånt där, och biljetterna är ju inte gratis. men vi donar för fullt, och det löser sig! det ska jag banne mej se till att det gör!

haha jag och ida kollade på film i fredags, en gammal film, där de gjorde reklam för bambi, disneyfilmen ni vet. ida säger att hon aldrig såg den när hon var liten, några sekunder efter det säger berättarrösten "inget barn borde behöva växa upp utan Disneys Bambi". hahahah, det kanske är därför ida är som hon är?

nu ska jag iväg och spela tennis, ska bli kul. rykten på stan säger att HK har färgat håret blondt, men jag har inte sett det! ska bli spännande. och sen är det ju fotboll ikväll... verkar som att jag får nöja mej med radion, men det är fair enough. bara kalmar vinner så kan jag höra om matchen via röksignaler...

ciaao

jättepussen allan

jag är sugen på att dela ut jättepussen Allan!!!! "We have a saying in Sweden, we call everything tha's really big for Allan...."

Hahaha!

sträckan paris-hamburg

haha jag måste ju bara berätta om vad som hände innan/under sträckan paris-hamburg, vilken vi nattågade.

först var det ett himla sjå med att komma till tåget. vi råkade hamna på centrala paris tågstation, vilket vi efter vi köat läääänge i biljettkön fick reda på var fel tågstation för hamburgtågen. så med vetskapen att vi hade typ 35 minuter på oss att ta oss till en annan tågstation och hitta tåget rusade vi, så snabbt vi kunde med våra enooooorma 100kilosryggor mot tunnelbanorna.

vår obefintliga franska möttes av fransmännens obefintliga engelska, men tillslut hade vi förstått att vi skulle åka med den gröna linjen, så vi kutar ner och hoppar på tunnelbanan som redan står på stationen. (redan här är vi helt sluuuut, och toksvettiga). jag frågar en snubbe om vi är på rätt tåg, för att vara på säkra sidan. han får upprört uttryck i ansiktet, och förklarar att det är vi inte! rätt färg, men denna gick åt fel håll. dörrarna börjar glida igen och han förklarar högt, med fransk brytning, att vi måste "get out get out get out". sen får han peka på trappan vi ska ta för att komma rätt, för då hade dörrarna hunnit stängas. haha, tack för hjälpen kära fransman.

vi rusade upp för trappan, och ner för en annan, precis i tid för tunnelbanan som skulle ta oss till rätt tågstation. (här är vi ännu svettigare än innan, och lätt panikartade).

väl framme är det inte många minuter kvar, och jag kan lova er att paris nord är en stoooooor station där det inte bara går tåg, utan massa tunnelbanor och flyg också om jag inte missminner mej.

men TILLSLUT, efter att ha sprungit runt i vad som kändes som en evighet ser vi avgånstavlan. 2 minuter till avgång. vi börjar ge upp hoppet. sen ser vi att den går från perrong 14, och vi står vid perrong 12! Så vi KUTAR, knuffar folk åt alla håll och kanter (min sovsäck satt inte fast ordentligt, den flög runt lite och knuffade till folk som var ivägen haha).

vi ser tåget, springer fram förbi de vapenbärande vakterna, hoppar på tåget, och en sekund senare tutar det och rullar iväg.

SVETTIGT. Här var vi säkra på att nattens strapatser skulle vara färdiga. OH så fel vi hade. Haha det låter som en deckare eller nåt. Hihi.

Vi vandrar in i en sittkupe, visade sig att sovkupeerna var fullbokade. Efter ett tag lämnar de bonnabrända paret som vi delade kupe kupen, och jag och bex shakade rumpa ala shakira för att fira att vi hann med tåget. sen somnade vi.

vaknade mitt i natten av att 2 snubbar kommer in i tåget. snackar lite, dom är trevliga.

de går och äter, vi somnar igen.

jag vaknar av att sussi nervöst säger: åhnej, han kommer kräkas! vilket mycket riktigt följs av hulkningar och ett alldeles 100procent otrevligt splashande ljud när spyan nådde golvet. Plötsligt luktar hela kupeen väldans äckligt.

Så vi for upp och rusade iväg från spyan. Satte oss i serveringsvagnen, där vi satt i typ 2 timmar och var sugna på te.  Sen kom vi fram till att vi frös lite för mycket, så vi började gå tillbaka i tåget, för att sätta oss i nån korridor eller nåt. Märker halvvägs tillbaks att en dörr inte går att öppna.

Ser orange man som blestrar eller nåt med tåget, och kommer plötsligt att tänka på att halva tåget ska till berlin och halva tåget ska till hamburg. Inser plötsligt att vi kommer hamna i Berlin och vårt bagage i Hamburg om vi inte gör nåt drastiskt. Jobbigt läge. Vi går bakåt i tåget, och hittar efter ett par stressiga sekunder en utgång ur tåget.

Vi springer alltså, utan skor, med sovsäckarna hängande efter oss, utanför tåget för att hamna i rätt del av tåget.

En konduktör står ute i mörkret och skrattar åt oss när vi rusar förbi. Vi känner oss lite konstiga.

Andas ut när vi är i rätt vagn igen. Luktar fortfarande för illa i kupen, så vi sover i ett cykelförvaringsrum istället.

Vilken natt alltså, vilken natt.


Lyssnar på beatles nu, och nu rullade twist and shout igång. Blev sugen på att gapa den, och shaka i mina gummistövlar i den franska solen. "Anytime you wanna twist and shout". Nu, tack!


alé alé alé!

kom hem från frankrike igårkväll, och vilken resa! har varit 10 väldans bra dagar. jag har lite svårt för att förklara allt, om jag försöker kommer jag glömma så mycket att det liksom inte blir bra ändå. sussi och bex har försökt, kolla in bexthemoron.blogg.se och zuzel.blogg.se, så kan ni läsa lite =)

resan har vart full av strapatser, mycket äventyr. språk är roligt, på hemresan pratade vi (okej, mest jag) en väldigt spännande mix av artighetsfranska (sa "oui" och "pardon" alldeles för många gånger i hamburg på hemvägen haha), nyinlärda engelska uttryck och svordomar och lite italienska och tyska på det.

jobbet var slitigt på ryggen, och våra stackars kroppar är alldeles såriga och ärriga efter vindruveplockningen. men rasterna och eftermiddagarna gjorde det LÄTT värt det, vi har haft så mysigt. massa mysigt folk som man kommer komma ihåg för alltid.

vi har blitt lite skabbiga, var liksom tvugna att acceptera det när man bodde i ett skabbigt rum med skabbiga sängar och gick på en toa utan handfat. haha vi har verkligen lärt oss att sänka standarden. vi har blitt bra på att rapa högt också, haha, så går det när man hänger med brittfolk.

trerätters till både lunch och middag, ja tack. vi har blitt rejält bortskämda! massa vin till all mat också, mmm. bra vin, ska skriva upp märket när jag kommer ihåg vad det hette haha.

"läget?" "fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiint!" - alla haha

"you can have more peanuts tonight" - leigh

jag kommer nog skriva mer om resan, men nu ska jag ringa mammsen. toodiloo!


...föresten, ale ale ale betyder skynda på på franska. haha, det fick vi lära oss. och "bossarna" lärde sig "no talk, pick pick pick". fast dom var inte arga, dom sa det med glimten i ögat så vi fortsatte prata, men vi pickade pickade pickade väldans snabbt också. hihi!


högstadiet?

igår frågade två barn mig om jag gick på högstadiet. hahaha, glin. 

bex fyller 19 idag, vi sjöng för henne igårnatt. käkade tårta, gafflade och hade väldans mysigt. sen blev det ett stycke utgång, inte så mycket folk men väldans go stämning ute igår tycker jag. haha jag och bex shakade lite rumpa på bistrobar också, bara för att.

nej det var kul. massa massa massa bra folk. men vi kom på att vi inte kommer träffa herr thorulf på lääääänge nu, han åker ju när vi är i frankrike. då blev det nästan lite tårigt. 

lagade asgod lunch med hanna och lina igår föresten! mamma mia vad gott det blev. vi är the mästerkockos. nudlar, nötter, paprika, champinjoner, lööööööök och pesto. kul att skvallra upp sig lite! 

nu packar jag. gaaah har inga regnklädersbyxor än. ska till stan snart & luncha med mina och kanske några till snart, sen ska det handlas massa på maxi. ska ju åka tåg toklänge, då behöver man nog lite mat (typ bullar, kakor, kex och godis. mihihiih). får väl köpa regnbyxor där om det krisar..

ciao, imorrn åker jag, bex & sussi till frankrike! so long!!!

heroes

det finns hjältar. kanske inte sånna som kan hela, läsa tankar och veta vart en person befinner sig bara genom att tänka på dem. fast jag gillar dom hjältarna väldigt mycket, kollar säsong två nu.

nu undrar ni vilka människor det är som jag menar är hjältar. det tänker jag inte skriva ikväll, för nu ska jag duscha.

oooh vilken cliff-hanger det blev.. YEAH

bodycakes och kantareller

ojojoj vilken kulinarisk helg det har varit! (haha ja jag har lärt mig ett nytt ord. kulinarisk. kommer säga det jämt..)

vi åkte till virserum i fredags för att fira mammsens 40årsdag. lite sent - men ändå. innan vi åkte till virserum gjorde jag mitt första besök på Stagg sen studenten. skulle hämta en enkät, ska kanske plugga upp lite saker. det var jääääättemysigt att träffa folket igen! (haha skrev "att träffa folk igen" först, men det lät lite värre än det är). och så tog vi dom där bilderna också, får se om man dyker upp i skyltfönstret sen =) (haha japp, jag är lite nöjd).

i stugan gjorde vi kroppkakor på lördagen, vilket enormt projekt! men så gott så det är värt det. pappa vann tävlingen, han åt fem. dom var stora, så det är rätt bra jobbat.

sen plockade vi kantareller i skogen, inte helt fel det heller!

nu har malte och jag sett klart hela första säsongen av heroes. good shit!

på fredag åker vi till frankrike, det ska bli späännandeee

haha citat åsånt

haha jag bläddrade nyss runt bland lite vänners bloggar, läste minas koaala.blogg.se och sussis zuzel.blogg.se. kul att båda har skrivit massa korkade emma-citat =) låter ju som att jag är kocko (hur stavas det?). det är jag inte, jag lovar.

ikväll har jag umgåtts med tilde. vi snackade massa skit, handlade till snickerskakor och bakade snickerskakor. efter att vi och madde fikat maaaaaaaaaaaaaaaaassa kakor började ett program på TV om en jättetjock tant. hon vägde typ 450 kilo. vi åt inga fler kakor sen...

stackars thorulf! han blir aldrig fri från sitt hatobjekt... och allt är mitt fel.. hihihi

ciaoooooo och viva la france och lite sånt där



flummapor

tjo!
helgen har vart väldans skön, lugn men bra. har hunnit med att fika i parken med emma, annie & kakan, då vi febrilt letade efter jonas som återfanns i tusentals skepnader (internskämt, kunde inte låta bli hihi). frågan är om vi nånsin kommer släppa honom.

sen har det blitt himla massa spelande i helgen. vi har hittat ett gammal spel, incognito, som är så STÖRT kul. pappa är sämst i hela världen, han är kaxig som bara den, men sen har han alltid fel i slutet. hihihi

har också tittat in i elises och viktors nya lägenhet! hemskt fin, hemskt trevliga är dom och väldans söt liten hund har den skaffat. mer vuxenpoäng blir det knappast inte!

gutt med tennis igår också, det har jag saknat faktiskt. mohaha jag vann! nööööjd tjej.

idag mötte jag bex & sussi i stan. vi fixade lite med interrailkorten, nu har vi lite mer koll, både på frankrike och italien. YES! sen drog jag och sussi hem till sjuk-elin med en jättekanelbullekaka. var länge sen vi träffade henne, så det var på tiden! hihi jag råkade säga att antiloper jagade gnuer.. fick höra rätt länge att antiloper inte var så blodtörstiga och gnu-ätande.

sen hookade vi upp med annie och mina i stan! gillar att umgås med dom, dom är schöööna. lite 4-Kök-häng, aldrig fel.

sovdags tror jag, natti