vilken härlig dag

förutom monaprovet har idag varit en väldigt bra dag! stadsparken mellan typ 12 och 17, soligt och mysigt! sen räddade freddie min cykel (som egentligen är thoffes), så jag kunde cykla hem. sweet.

lagade snobb-mat ikväll! (BAH! hemmafrupoängen rullar in!) värsta fina pastan med soltorkade tomater, champinjoner, lök, färsk basilika, pinjenötter och massa grädde. 

sen bjöd tilde på kladdkaka, house och massa skvaller. vi underhöll oss rätt bra med skolkatalogen.. har delgett tilde massa staggskvaller hihi. 

gubbe på guldfågeln, till tildes kompis: spelar du playstation?
tildes kompis: nääää
gubben igen: nähä. vad gör du då? 

hihi 

städer, stadsmiljön och framtiden

gissa vem som hade på sig en vildrävspäls (läskig som attan, värsta cruella devil-feelingen), en isbjörnsfäll (från IKEA hehe), lovikavantar, en lullig mössa och termobrallor i skolan idag? JAG! vi hade en liten spexig kulturredovisning. INSE att det var varmt! men vad gör man inte, vill man vara fin (eh?) får man lida pin.

stack ut och sprang en runda innan idag. blev världens memorytripp! sprang förbi emilias hus och kom ihåg vår halloweenfest vi hade där för maaaaassor med år sen, sprang förbi alexandras hus och kom ihåg när vi satt och gungade och skrev i min kompisbok att de personer vi ogillade mest (vad var det för opedagogisk fråga föresten? person du ogillar liksom, som uppgjort för att skapa fighter ju!) var tim och axel (haha, det gör vi inte längre!), och så tänkte jag på när jag och anna skulle picknicka på värsnäs, men vände innan nilsholgerssonsväg och picknickade på min tomt istället haha.

OOH våra årsböcker kom idag! och de var hur fina som helst! hihi jag och ida var superstolta över våra bebisar (de är verkligen våra bebisar, så mycket tid har vi lagt på dom), och alla som fick dem verkade jättenöjda! guuuuutt åde!


grönland, öland eller island?

idag satt jag, annie, ida, sussi och jimmy i parken och övade kulturredovisning. redovisningen är rätt kass, vi var stört flummiga men vi hade mysigt!

militärida med basröst: vart har du varit? vi skulle träffas PLICK (!) klockan åtta!

emma: hemma på öland; på island där jag bor; på grönland så... ILLA, snacka om att göra folk förvirrade haha

var myspys på öland igår! trevligt folk, god mat och mysigt ställe. synd bara att jag sög på mario cart. men jag och kajsa var typ på lag och hon vann, så man kan säga att jag också vann. eller nåt. (haha sämst förlorare? japp!)

jag var föresten ute och sprang idag! helt grymt skönt! vill springa meeeeeer!

mamma och jag köpte en honungsmelon efter tennisen, och killen efter oss i kön köpte också en honungsmelon. det var lite konstigt, det är ju rätt ovanligt att man köper endast en honungsmelon. jag tror att han stötte på min mamma, och att han inte vågade visa det på nåt annat sätt än att shoppa samma sak som hon och ställa sig efter henne i kön. hihihi


penny lane

mmm, har precis ätit världens bästa frukost! rocknebylimpa med tacoköttfärs och ost i mikron, med ett stooooort glas jouice till! konsumerades till ett avsnitt av house, good shit.

igår var en väldans mysig dag. först var det slappt i skolan, bara projektarbetsredovisningar hela dagen. frisbee och freddies bollspel hela förmiddagen, sen gick redovisningen bra också. haha typ halva vår klass var där och kollade, så stämningen var rätt skön.

sen gick vi till krögers och satt i solen och drack öl! sommarfeelings!

efteråt var det dags för lite förfestmys hemma hos mig. jag lagade tomatsoppa, vilket är en av de få saker jag kan göra i köket. freddie och thorulf tyckte att det var väldigt roligt att reta mig för mina okunskaper i köket, så de hemmafrutestade mig hela kvällen... ligger väl på minus femtio rätta svar ungefär. =)

sen blev det utgång, alltid nice!

nähä, pluggdags! ska ju till öland snart och fira jimmy och malin! =)

Three little birds

Dåååålig början på dagen. Svenska nationellt prov, mellan 8.20-13.20. Fy fan! Fast riktigt så länge satt man ju inte, men ändå.

Underbart att komma ut sen! Vi åkte till Ljungnäs och solade. Och badade......... tårna.

Efter ett tag blev det kallt att sola, det blåste lite, så jag började frysa om fötterna. Jag var helt enkelt tvungen att sätta på mig strumporna. Såg sjukt kul ut, där jag låg i min bikini och strumpor. Totalfel, men ändå så rätt.

Oooh jag fattar ingenting, KFF bara vinner och vinner! Så himla BÄST! Var tvungen att plugga idag, så jag missade matchen. Fuck. Men gutt! Om inte ens Henke Larsson kan stoppa oss är vi banne mig ostoppbara! :)

Jag såg dagens sjukaste på hemvägen från Tilde c/o nyss. ETT TÄLT! Vad är det för jävla nillepillar som tänker tälta nu? Det är ju banne mig typ frost på nätterna! Haha, vi har en del tomtar här ute på landet.

Nej nu är det dags för House och lite varm oboy!


sing with me

Idag har det ju nästan varit sommar! :D Vi hade en rätt slapp dag i skolan, så vi drog med nästan hela klassen och stack till stadsparken och låg där hela eftermiddagen. Roligt folk+filt+fika+frisbee+fotboll = en grym kombo! Folket varierade lite, några föll av och några kom till, men omväxling förnöjer ju som vi brukar säga! Kulkul att spela lite fotboll med, första gången för i år. Vårt lag ägde! Sussi har massa bilder på sin bilddagbok om nån är nyfiken på hur vi såg ut när vi solade! :P

Frågeställare: "Anpassar ni militärer er efter naturen?"
Ida, ska föreställa militär: "Jaaadå. Vi klär oss i grönt!?"
Hihi, kul!


soooooooooommarnatt

OBOY!!! vilket vackert väder, solen skiner idag!

igår var det verkligen toppenväder heeeela dagen, och idag verkar bli lika bra. så himla härligt!!
cyklade in till stan igår och åt tokigatureglass på larmtorget i solen. sjukt gott och trevligt! =) stannade en sväng i funkabo på hemvägen, var för fint väder för att inte göra det. fast de har otäcka kråkor i funkabo, se upp för dom!

i fredags var det utgång med grillning innan. gooooooott och allmänt mysigt! haha vi är lite roliga, förfestar bara i bushen, typ läckerby och rockneby. åååh föresten hade sussi gjort världens godaste kaka, med massa choklad och nötter. sweeeeeet var den! "om jag hade vart en man hade jag velat gifta mig med dig" sa jag till bak-sussi, så chockerande god var kakan.

idag har jag plugg, plugg och lite mer plugg att göra. fast min lillepluttkusin fyller år, och jag vill gå på hennes kalas (hoppas på tårta och saft och bullar) så vi får se hur det blir med plugget. wiho, barnkalas is the shit!


sweet

jag drömde världens knäppaste dröm inatt! jag dansade cancan på nån himla scen framför nästan hela stagg. sen sjöng jag gyllene tiders leva livet också, när jag ändå var på gång. i cancan-kjol såklart. haha, why?

idag har jag...
... haft på mig mina nya jeans! de är lite svåra att göra akrobatiska rörelser i, men så länge jag låter bli det så är de väldigt bra
... skrivit ett av de berömd mona-proven. jag sammanfattar det med ordet WHAT?
... haft väldigt intressanta diskussioner om barnuppfostran (vi kom på massa roliga saker man kan göra, typ döpa sina söner till snygglars och fullars eller kanske till tjockfulochdum?) och hjärnceller (mest fokus på den där dumma hjärncellen som gör att man gör massa dumma saker när man är betuttad i någon).
... druckit mocca shake! hallelujah moment varje gång, hela jag kommer i balans och blir så jävla nöjd
... sprungit ett marathon, spelat en fotbollsmatch, cyklat till stockholm och tillbaka och tränat ett intensivpass på friskis

(OK, det sista var kanske inte riktigt sant. men det kändes sjukt bra att skriva!)

till ingelsten

detta inlägget dedikerar jag till ingelsten, för att han var grym ikväll och gjorde tre mål till KFF. SNYGGT! go stämning var det, men det är ju rätt självklart när hemmalaget vinner med 4-0 :D

hurtbullen emma cyklade till skolan idag! ifall någon på något vis har lyckats undgå det, haha. pinsamt att jag fick sån himla träningsvärk bara..

KPT-dag imorrn, soft! Kul att vi har kårenmöte vid 8.00 och att jag sen ska ha ett jättemysigt utvecklingssamtal.. NOT!

I tried to be chill but you're so hot that I melted

Åh vad jag tycker om idag! Världens bästa väder, solen är bäst!

Saker idag som förtydligar att det är vår:
- Jag och Ida gungade! Fast Ida är sämst på att gunga, jag var tvungen att förklara hur hon skulle luta sig för att få fart, där snackar vi gung-amatör.
- Jag och Tilde köpte glass! Och inte nog med det, vi åt den liggandes på studsmattan i solen! Vi kom fram till en väldigt märklig sak om i fredags. Och så retade Tilde mig när jag funderade över ifall fågelskiten på studsmattan var på undersidan eller översidan av studsmattan. Hon undrade lite hur jag tänkte att den skulle ha hamnat på undersidan, vilket när jag tänkte efter var ganska korkat. =)
- Snubbarna som jag sällskapade med hem från bussen i fredags spelade fotboll! SOMMAR!

Dessutom spelade jag tennis idag för första gången på en dryg månad... och jag har nog aldrig spelat så bra! Helt sjukt, har ju inte tränat ett dugg på en månad, men jag var så himla pepp! Sjukt kul. Vore roligt om jag fortsatte vara bra! =)

Jag har hört ryktas om att Björn ska vara med i Parlamentet ikväll.. Yes!


höjdarna

Igår var en dag full av "dagens".

Första var när Mina berättade om hennes sms-kontakt med en liten snubbe som jag inte tänker säga hur gammal han är (Mina och jag har "blogg-terrorbalans", ifall jag skriver för mycket dumheter har hon rätt mycket saker hon kan skriva i sin, som hämnd haha). Iallafall så har han skickat några klockrena sms, som verkligen förtydligar att han är LITEN. "Har du bdb?" och "Skicka inte till detta nummret, det är min mammas mobil" är två helt underbara exempel som gjorde hela min dag igår.

Sen skulle jag och Mina redovisa en text som Jimmy och Malin skrivit. Det var lite snopet, för mitt i texten stod det med kursiv text att emma äger alla. SÅ HIMLA BÄST! Anne hade alltså tryckt upp ett fett häfte till alla i klassen, där det står att emma äger alla! Det var mitt bästa bus på länge! Jag hade räknat med att de skulle ha tatt bort mitt lilla tillägg innan de lämnade in sin text, men icke sa nicke =)

Sista dagens var Idas, Thorulfs och systemetkassarnas! 

Kul utekväll igår också. Supermysig förfest hos Bex som följdes av en allmänt rolig utgång! I like!  


A change

Dagens höjdare:
- SKATTEÅTEBÄRINGEN! A´la Robin Hood eller Björn Gustafsson 
- Snickerskakefikan efter skolan
- Oväntad betalning till taxi emma
- Blommig sopcontainer, sjukt fin! Ska pimpa vår också nån gång
- Spontanpromenad med Hanna och HannaMamma efter min lilla cykeltur. Sjukt sköna!

Det mest störande som finns är toaletter utan krokar! Jag blir galen på dem, vad tänker de att man ska göra med jackan? Lägga den på golvet? NOO! Sätt upp krokar på alla toaletter i hela stan, omedelbums!

lokalsinne, huh?

jag har stooora balskorproblem! tänkte lösa det idag genom att åka till köpstan, men det hjälpte inte. men vi kom inte från öland utan några nya insikter, nejnej. vi lärde oss att öland luktar koskit och att varken jag eller mina har något som helst lokalsinne! yeah! haha, man kör inte vilse när man ska till köpstan, det är DÅLIGT. kör man dessutom vilse när man ska hem igen så är man JÄTTEDÅLIG! hahaha, lite kul hade vi åt oss själv, på vår lilla ofrivilliga extra ölandstripp.

sen blev det tacobuffe på mollys, mmm! bra grejer det där.

haha, anna-lena var bäst idag i matsalen. vi snackade gentlemän, och jag sa att jag ibland kan tycka att det är störande om killar behandlar mig väldigt tjejigt, typ håller upp dörrar och så. "MANSGRIS!" sa den något konservativa anna-lena då, som vill ha en väldigt gentlemannig karl. 

föresten var det årsmöte idag, vi utsåg den nya kåren. haha kagg hälsade på.. "vi har ett förslag, vi bränner ner stagg! kan staggrådet godkänna detta?" det var lite kul.. men jag vill inte lämna bort min älskade hissnyckel! jajaa, good luck till den nya kåren! det ska nog gå toppen, vi hade massa massa bra sökande iår. konstigt det känns, att nu är inte jag med i kåren längre..  


solsken till mig?

Hey!

Kan ju inleda med att KFF igår var en höjdare, 3-1 till Kalmar, yeah! Haha, skrattade en del åt Mickes totala okunskap i fotboll. Jag och Tilde kände oss sjukt insatta, vilket var väldigt trevligt. Synd bara att det var så kallt, synd om tårna.

Igår åts även årets första kulglass, a la tokiga ture. Jag hade lite svårt att bestämma mig, så shyssta glasskillen lät mig smaka lite olika sorter, så jag helt säkert skulle välja rätt haha. Guuuuutt att sitta i solen på skolgården och njuta med glassen i högsta hugg. Det är lycka.

Idag har det varit lite kyligare. Har vart rätt slappt i skolan dock, en endaste lektion. Har tokmycket andra arbeten däremot, så det har vart rätt mycket grupparbeten och sånt idag. Och skvaller. Och långlunch med skvaller om Minas trettonåring! HAHAHA (jag vet att du läser detta och att du blir sjukt upprörd mina raring).

var hos polisen idag också, jag vill ha min cykel NUU! tack världens bästa Thorluf för att jag fick låna en av dig så länge!

imorrn är det årsmöte, hoppas det blir spännande och övervägande c-igt!

cykeltjuvar!

idag möttes jag av en fasansfull upptäckt. MIN CYKEL VAR STULEN! vi skulle cykla till värsnäs, men icke sa nicke, för jag hade ingen cykel. den stod låst på uppfarten, men borta var den likväl. ifall någon har sett en svart sjösalacykel i lindsdalstrakten så får ni gärna ringa mig. buhu, jag som tyckte så mycket om min cykel. ny sen förra sommaren var den också..

hehe, jag och ida gick på cykeljakt innan. vi har vart överallt, centrum, lindsdalskolan, sjöäng, fotbollsplanen och tillochmed i storskogen. vi låtsades att jag var gunvald och att ida var beck (för det mesta, ibland var hon en snygg tjej som stötte på gunvald), ute på viktigt uppdrag. inga framsteg tyvärr.

igår såg vi 10 000 BC, den var rätt bra. mysigt att gå på bio! KM var också najs! gutt gutt gutt. '

heja KFF imorrn!

högskoleprovet

idag mellan 8.30 och 16.20 ungefär har jag varit på gamla sjöbefäl och skrivit högskoleprov. var svårt och drygt, inte världens roligaste lördag. hörde dock ett skämt som var rätt kul, typ dagens:

Vad blir det om man deriverar en Kaggnist?
- Inget!! För de har ingen funktion!


Yeah, bra grejer. Det kan eventuellt kanske litegrann på ett hörn sådär vara så att jag hörde den i en annan variant, kanske av lite kaggnister efter matteprovet.


har rättat provet nu. lite småsynd att jag inte fick alla fel, då hade ida bjudit mig på en femkulorsglass på tokiga ture, mmm.


bio och KM ikväll då!


updates

dagens:
svenskavikarien magnus, som är allmänt erkänt manlig, gick runt och kollade vilka böcker folket i klassen läste. jag läser en liten feministbok, som råkar heta "bitterfittan". magnus sätter sig bredvid mig, och säger, efter att ha läst i sina papper, rätt högt: "Jahadu, Emma Gustafsson. Bitterfittan." Varpå jag svarar ett glatt "ja!", och hela klassen vänder sig förvånat om, man hör nån kille (chrille kanske?) i hörnet säga att jag hade slått upp honom ifall han hade kallat mig det. Jag förklarade snabbt att min bok hette det... haha, underhållning, tokigt det kan bli ibland. 

fika på söderport efter skolan! mysigt cafe, har aldrig varit där innan. god varm choklad hade de där. shysst att vi hittade en lindsdalare med, så jag fick skjuts hem, yeah!

sen blev det filmtitt hos sussi, fast utan filmer. vi skvallrade lite istället, det är roligare. 

imorrn ska jag skriva högskoleprovet... iiiih! penna, check! sudd, check! linjal, check! (lånade tages). ska nog klara mig! =)

  


babe I got it!

toodles!

gårdagens:
brudar från Kagg: "Vi ska till D4, då ska vi uppför trapporna här va? Fniss fniss!"
h: "Nääe, ni ska nerför trappan, till källaren.."
brudar: "Åååh, tack så jättemycket!"
MOHAHA humor!

idag har jag tänkt ganska mycket, det känns lite konstigt och annorlunda att bara ha mig själv att tänka på. var ju rätt länge sen nu, men det kommer nog att gå bra, känns okej.

var på spelning i jennys aula idag! imponerande, imponerande! livemusik är bäst!

bye bye!